16 februari 2013
15:30

Salabacke FBC

Referat: Midas IBK - Salabacke FBC

Det var länge sedan men nu kom den, förlusten. Som den vise sa "man vinner inga matcher i utvisningsbåset". Kort samman fattat; De gör 3 mål i numerärt överläge, på 4 tillfällen, vi gör inget. Vi var lite passiva i egen zon från start och fick slita från början med att hitta uppspel. Deras långbollar var effektiva och skapade problem för oss.

Vi får en utvisning i åttonde minuten och det tar ca 20 sekunder så tar dom ledningen. Vi kämpar och sliter och får äntligen utdelning i tolfte minuten genom Tuovila brothers. Spelet böljar lite fram och tillbaka tills vi åter hamnar i numerärt underläge i tjugonde minuten. Den här gången tog det 19 sekunder för dom att göra mål.

Period 2. En bra period för oss. Vi har förstått att vi måste hålla oss lite kalla och inte ta onödiga utvisningar. Tomi kvtterar i fjortonde sedan tar vi ledningen genom Kare 15.02. Sekundrar efteråt gör vi en blixtrande kontring och vi tar ledningen med 4-2 genom Robin och Jonne. Tyvärr reducerar dom i slutsekundrarna. Psykologiskt tungt för oss som varit på gång.

Period 3. Sämsta tänkbara start. Ny långboll som vi oturligt tappar, och bjuder på ett onödigt mål efter endast 22 sekunder.
Vi försöker ligga högre på deras backar och lyckas ibland men dom är hetare än oss och jobbar hårdare i sina anfall.
Vi får åter spela i underläge och dom tar ledningen med 6-4. Efter detta går vi ner på två kedjor och får upp tempot något.
Samuel visar att det lönar sig att skjuta och reducerartill 5-6 i tolfte.
I slutet av matchen får vi chansen att spela i numerärt överläge men det är grus i maskineriet denna dag och vi lyckas inte sätta dit den. Efter vår timeout, något sen tyvärr, får vi chans att spela 6 mot 4 och tom 6 mot 3 sista sekundrarna, men ingen vågade det lilla extra och vi lyckades inte få något skott mot mål.
Dagens plus går tveklöst till Jani, Tomi och Kare som är inblandade i 4 mål framåt.
Nu ska det bli roligt att möta Dannemora nästa. Vilken kämpamatch det kommar att bli.